Gerekli Malzemeler;
1 kilo süt
7 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
300 gram çilek
1 paket çilekli jöle
Hazırlanışı;
Bir tencerede 1kilo süte, 1 yemek kaşığı margarini, 7 yemek kaşığı irmiği, 8 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişirdiğimiz irmik tatlısını koyacağımız borcamı önceden ıslatıyoruz. Islatmamızın sebebi tatlımızı servis yaparken borcama yapışmadan kolaylıkla çıkarmak için. Tatlımızı sıcakken borcama döküyoruz.
Ayrı bir yerde çilekleri iyice yıkayıp saplarını temizliyoruz. Çilekleri istediğimiz şekillerde ve büyüklüğüne göre ikiye üçe bölerek hazırladığımız çilekli jölenin içine karıştırıyoruz. Tatlı biraz soğuduğu ve jölede donmaya başladığında tatlının üzerine döküyoruz. Soğuduğunda servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder