Gerekli Malzemeler;
5 tane taze enginar
1 su bardağı bezelye
3 tane havuç
2 tane orta boy patates
1 tane limon
1 çay bardağı
2 tane kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Hazırlanışı;
Enginarları limonlu ve unlu suda bekletiyoruz. Patatesleri ve havuçları soyup, küp küp doğruyoruz. Bezelye, patates ve havucu bir tencerede tuzlu suda haşlıyoruz. Kuru soğanları ve sarımsakları zeytinyağında kavuruyoruz. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine haşlanan sebzeleri ilave edip onlarla da sotelemeye devam ediyoruz. Enginarları geniş bir tencereye dizerek ortalarına sotelenen sebzeleri koyuyoruz. Tuz, limon suyu ve toz şekeri üzerine gezdirip, 1 çay bardağı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Enginarlar yumuşayınca ateşin altını söndürüyoruz. Kapağını hiç açmadan soğutuyoruz ki enginarlar kararmasın.
Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder