Sayfalar

18 Ocak 2011 Salı

Yumurta Çanakları;

Gerekli Malzemeler;
4 tane yumurta
maydanoz
dereotou
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı;
Yumurtaları bol suda, katı kıvamda pişiriyoruz. Soğuyan yumurtaları soyup uzunlamasına ortadan ikiye bölüyoruz. Yumrtanın sarılarını bir kase içinde tuz, karabiber, pulbiber, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Ayırdığımız yumurta beyazlarının içine kaşık yardımıyla özenle dolduruyoruz. Pazar günleri için uygun bir tarif. Hem görüntüsü şık, hemde lezzeti çok güzel oluyor. Tarif etmesi benden denemesi sizden. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder