Gerekli Malzemeler;
500 gr. taze sivri biber
4-5 tane olgun domates
4-5 diş sarımsak
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
Biberleri yıkanıp kuruluyoruz ki kızartırken yağ sıçramaması için. Bir kızartma tenceresine sıvı yağı koyup, kızmasını bekliyoruz.Kızgın yağın içine biberleri atıyoruz. Tencerede biberleri her yanını çevire çevire kızartıyoruz. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz.
Ayrı bir yerde domatesleri rendeleyip, sarımsakları ince ince doğruyoruz. Bir tencereye domates rendesini, sarımsakları, şekeri, tuzu ve biraz yağkoyarak kaynatıyoruz.. Koyulaşıp sos kıvamını aldığında kızartılan biberlere sosu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz, ya da hazırlanan sosu biberlerin üzerine dökülyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. İsteğe göre üzerine domatesli sos yerine sarısaklı yoğurtta dökülebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder