Gerekli Malzemeler;
3 tane olgun domates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 yemek kaşığı domates çorbası
1 çay bardağı ev eriştesi
tuz
Hazırlanışı;
Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağ da 1 yemek kaşığı unu hafif kavuruyoruz. Daha önceden rendelediğimiz domatesleri ilave edip bir müddet daha kavurmaya devam ediyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçasını ve suyunu ekliyoruz. Su kaynamaya başlayınca eriştesini ve tuzunu koyup, erişte pişip istediğimiz kıvama gelince ateşin altını kapatıyoruz. Sıcak sıcak arzu edilirse kaşar peyniri rendeleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder