17 Ocak 2011 Pazartesi
Patates Püresi;
Gerekli Malzemeler;
4-5 tane orta büyüklükte patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz
Hazırlanışı;
Patatesleri iyice yıkayıp büyük bir tencerede bol su ile iyice pişiriyoruz. Pişen patatesleri soğuduktan sonra soyup bir tencerede bir çatal veya blender yardımıyla iyice eziyoruz. Süt ve tereyağını ilave ederek sürekli karıştırıyoruz. İndirmemize yakın kaşar peyniri rendesini ve tuzunu da ilave ediyoruz. Sıcak olarak et, tavuk gibi yemeklerin yanında servis yaptığımız gibi yalnızda yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
her yaş grubunun ortak lezzeti
YanıtlaSil