Sayfalar

27 Aralık 2010 Pazartesi

Revani (Yoğurt Tatlısı);

Gerekli Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
yarım  limon suyu

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencerede 3 su bardağı su ile 3 su bardağı toz şekeri kaynatıp ateşten indirmemize yakın yarım limon suyunu ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşin altını söndürüyoruz.  Ve soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra kekin yapımına geçiyoruz.Önce yumurta ve şekeri mikserle  çırpıyoruz. Sonra sırasıyla yoğurt, un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve sıvıyağı ilave ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz hindistan cevizi serperek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder