Gerekli Malzemeler;
3 su bardağı un
alabildiğ kadar su
tuz
İç Harcı İçin;
250 gram kadar kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
2 tane olgun domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber
tereyağ
Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak kuru soğanı soyduktan sonra minik minik doğrayıp,1 yemek kaşığı sıvıyağda kıyma ile birlikte kavuruyoruz. İçine yeşil biber, domates ve maydanozu ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz. piştikten sonra ateşi söndürünce tuz, karabiber ve pulbiberi ekliyoruz.
Hamurumuzu un, su ve tuz ile yumuşak şekilde yoğurup 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Merdaneyle veya oklavayla büyük boy teflon tava ebatlarında açıp yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü çevirerek pişiriyoruz. Sıcakken tereyağımızı sürerek iç harcımızı ekleyip rulo sarıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder