Gerekli Malzemeler;
1 kg süt
8 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
kreması için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
çikolatası için,
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
süslemek için hindistan cevizi
Hazırlanışı,
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya, ve margarini ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutuyoruz.
Ayrı bir yerde bir su bardağı soğuk süte bir paket krem şantiyi ilave edip, iyice çırpıp bir kenara alıyoruz.
Diğer bir yandan da 2,5 su bardağı sütü bir paket çikolata sosu ile pişiririp, kıvama gelince soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan malzemeleri sırasıyla önce krem şantiyi ardından çikolata sosunu hazırladığımız irmikli muhallabinin üzerine özenle sürüyoruz. Son olarakta hindistan cevizi ile süslüyoruz. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder