Gerekli Malzemeler;
1 kg pırasa
2 tane havuç
1 kilo (5 yaprak) hazır taze yufka
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
1 su bardağı süt
250 gr Kıyma
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 demet maydanoz
tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Pırasa ve havucu temizleyip iyice yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Bir kaşık margarini tavada kızdırıp sebzeleri 3-4 dakika kavuruyoruz. Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip ateşten alıyoruz.. Tuz, biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
Süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı çırpıp iyice karıştırıyoruz. Böreği pişireceğimiz fırın tepsisini yağlıyoruz. Birinci yufkayı tepsiye serip, üzerine hazırladığımız karışımdan gezdirip ikinci yufkayı seriyoruz. Aynı işlemi diğer yufkaya uyguluyoruz. Üçüncü yufkaya pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek yerleştiriyoruz. Uçları sarkan yufkayı üzerine topluyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Not: Böreği fırına vermeden önce dilimleyip üzerine malzemesini sürererseniz içi daha iyi pişecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder