Sayfalar

1 Aralık 2010 Çarşamba

Pırasa Böreği;

Gerekli Malzemeler;
1 kg pırasa
2 tane havuç
1 kilo (5 yaprak) hazır taze yufka
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
1 su bardağı süt
250 gr Kıyma
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 demet maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Pırasa ve havucu temizleyip iyice yıkadıktan sonra  ince ince doğruyoruz. Bir kaşık margarini   tavada kızdırıp sebzeleri 3-4 dakika kavuruyoruz. Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip ateşten alıyoruz.. Tuz, biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
Süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı çırpıp iyice karıştırıyoruz. Böreği pişireceğimiz fırın tepsisini yağlıyoruz. Birinci  yufkayı tepsiye serip, üzerine hazırladığımız karışımdan gezdirip ikinci yufkayı seriyoruz. Aynı işlemi diğer yufkaya uyguluyoruz. Üçüncü yufkaya pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek  yerleştiriyoruz. Uçları sarkan yufkayı üzerine topluyoruz.  Üzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.


Not: Böreği fırına vermeden önce dilimleyip üzerine malzemesini sürererseniz  içi daha iyi pişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder