Gerekli Malzemeler;
5-6 tane patates
yarım demet taze soğan
yarm demet mayanoz
3-4 dal dereotu
2 tane yeşil biber
8-10 tane salatalık turşusu
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızı salçalık biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz, karabiber, pulbiber, taze veya kuru nane
yeterince limon
arzu edilirse biraz elma sirkesi
Hazırlanışı;
Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken taze soğan,dereotu ve maydanozu yıkayıp, ince ince kıyıyoruz. Kuru soğanı ise piyazlık doğrayıp acısını çıkartıyoruz. Haşlanan patateslerin pişip pişmediğini bıçak yardımı ile kontrol ediyoruz. (bıçak rahatlıklar batıyorsa ve ortasına kadar ilerliyorsa pişmiştir.)
Patateslerinin soğumasını bekleyip, kabuklarını soyuyor ve küp küp doğruyoruz. (Patatesleri sıcakken soyarsak parçalanacak ve istediğimiz şekilde kesilmeyecektir.) Diğer malzemeleri yani yeşil biber, kırmızı biber ve salatalık turşusunu da küp küp doğrayıp, baharatlaryı da ekleyerek 2 kaşık yardımı ile yavaşça karıştırıyoruz. .
Ayrı bir yerde sosunu hazırlamak için yeterince limonu sıkıp geri kalan tüm sos malzemelerini küçük bir kapta iyice karıştırıyoruz. Salatayı servis tabağına yada geniş bir salata tabağına alıp, üzerine sosunu dökerek servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder