Sayfalar

21 Aralık 2010 Salı

Ispanak Böreği;

Gerekli Malzemeler;
yarım kg ıspnak
1 orta boy kuru soğan
1 kilo (5 yaprak) hazır taze yufka
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
100 gram kadar beyaz peynir
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Yarım kilo ıspanağı temizleyip, ince ince doğradıktan sonra  iyice yıkıyoruz. Suyunu süzdürdükten sonra bir tencerede küçük küçük doğradığımız kuru soğanı sıvıyağda hafif pembeleştiriyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip ıspanakları katıyoruz. Ispanaklar kavrulunca tuz atıyoruz. Ben ıspanaklı böreğinin içine ayrıca 100 gram kadar da beyaz  peynir koyuyorum. Hafifçe soğumasını bekleyip, beyaz peyniri ilave ediyoruz. Bütün işlemler tamamlanınca böreğin yapımına geçiyoruz.
Süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı çırpıp iyice karıştırıyoruz. Böreği pişireceğimiz fırın tepsisini yağlıyoruz. Birinci yufkayı tepsiye serip, üzerine hazırladığımız karışımdan gezdirip ikinci yufkayı seriyoruz. Aynı işlemi diğer yufkaya uyguluyoruz. Üçüncü yufkaya ıspanaklı  harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek yerleştiriyoruz. Uçları sarkan yufkayı üzerine topluyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder