Gerekli Malzemeler;
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
5 yaprak marul
Hazırlanışı;
Pirici iyice yıkayıp, üzerini geçecek kadar su koyarak 15-20 dakika halıyoruz. Haşlanan pirinci bir kenarda
bekletiyoruz. Marulu ince ince doğrayıp, kaynayan suda 30 saniye kadar tutup alıyoruz.
Bir tencereye yağı koyup, piyaz şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pembeleştiriyoruz. Üzerine yıkanmış süzülmüş mercimeği atıp, bir kaç kez çevirdikten sonra et suyunu ve tuzu ekliyoruz. Yarım saat pişirip ateşten alıyoruz. Robottan geçirilirek pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz.
Başka bir tencerede unu yağda kavrup, mercimekli karışımının üzerine döküyoruz. Daha sonra haşlanmış pirinç ve marulu daekleyip, bir taşım daha kaynatıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder