1 kg. süt
1,5 su bardağı toz şeker
yarım paket margarin
2 çay bardağı un
2-3 parça damla sakızı
Sosu için,
3,5 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
Hazırlanışı;
Derin bir kap içerisinde yağı iyice eritip, içerisine unu ekleyerek hafif ateşte biraz kavruyoruz. Soğuk olan sütü yavaş yavaş ekleyip,sürekli karıştırıyoruz. Daha sonra şeker ve dövülmüş damla
Ayrı bir yerde sosunu hazırlıyoruz. 3,5 su bardağı vişne suyu ile 1 paket vailyalı pudingi pişiriyoruz. Kıvamlı bir hale gelince ateşten indirip, soğuması için bekletiyoruz. Soğuyan yalancı tavuk göğsünün üzerine hazırladığımız vişneli sosu döküp, buzdolabında bekletiyoruz. Bu tatlıyı bir gün önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletir ve ertesi gün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder