Sayfalar

29 Aralık 2010 Çarşamba

Fransız Pastası;

Gerekli Malzemeler;
Keki İçin;
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Sosu İçin;
2 paket beyaz çikolata
1 paket beyaz çikolata sosu
2 çay bardağı süt

Hazırlanışı;
Kek için yumurtaları ve şekeri pürüzsüz ve beyaz bir renk alana kadar karıştırıyoruz. Sırasıyla sütü, sıvıyağı, yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu ekliyoruz. Akışkan bir kıvam alınca yağladığımız ve bir tatlı kaşığı kadar un serptiğimiz yuvarlak bir tepsiye döküyoruz. 170 derecelik önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Pişen keki soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir yerde  beyaz çikolatayı ben mari usulü ile eritiyoruz. Bir paket beyaz çikolata sosunu 2 çay bardağı süt ile pişiriyoruz. İki sosu birbirine karıştırıyoruz. Keki ortadan ikiye bölüp, hem arasına hemde üzerine bolca sürüyoruz. 1-2 saat sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder