Sayfalar

8 Aralık 2010 Çarşamba

Ev Yapımı Kazandibi;

Gerekli Malzemeler;
1 lt süt
1 su bardağı toz  şeker
3 yemek kaşığı  nişasta
3 yemek kaşığı  pirinç unu
1 paket  vanilya
3 yemek kaşığı  pudra şekeri
1 yemek kaşığı  tereyağı

Hazırlanışı,
Bir tencerede 1 litre sütü, 3 yemek kaşığı pirinç ununu, 3 yemek kaşığı nişastayı  ve 1 su bardağı toz şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.  Küçük bir teflon tepside  1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı pudra şekerini serpiyoruz. Pişirdiğimiz kazandibini  ince bir şekilde tepsiye yayarak, ocağın üzerinde  tepsiyi çevire çevire kazandibinin altını karamelleşinceye kadar yakıp, ocaktan alıyoruz. Ilınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz. Bu sürenin sonunda  her dilimi rulo şeklinde sardıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerinin istenilen şekilde süslüyoruz. Afiyet olsun
Ben mutlaka denemenizi istiyorum. Denedikten sonra yorumunuzu bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder