Gerekli Malzemeler;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı,
Bir tencerede 1 litre sütü, 3 yemek kaşığı pirinç ununu, 3 yemek kaşığı nişastayı ve 1 su bardağı toz şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Küçük bir teflon tepside 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı pudra şekerini serpiyoruz. Pişirdiğimiz kazandibini ince bir şekilde tepsiye yayarak, ocağın üzerinde tepsiyi çevire çevire kazandibinin altını karamelleşinceye kadar yakıp, ocaktan alıyoruz. Ilınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz. Bu sürenin sonunda her dilimi rulo şeklinde sardıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerinin istenilen şekilde süslüyoruz. Afiyet olsun
Ben mutlaka denemenizi istiyorum. Denedikten sonra yorumunuzu bekliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder