Sayfalar

27 Eylül 2012 Perşembe

Patlıcanlı Piliç Sarma:



Gerekli Malzemeler:
3 tane  patlıcan
1 tane tavuk göğsü
3-4 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına kesiyoruz. Tuzlu suda acısını çıkarmak için yaklaşık 15 dakika kadar bekletiyoruz. Suyunu süzüp yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayarak diğer işlemlere geçiyoruz.
Küp küp doğradığımız kuru soğanları ve sarımsağı iki üç yemek kaşığı sıvıyağda  hafif kavurduktan sonra patlıcan genişliğinde uzun olarak kestiğimiz tavukları da ilave edip 3-5 dakika kadar soteliyoruz. Tuz, karabiber ilavesi ile tatlandırıyoruz.
Bir tavada 1 su bardağı kadar yağımızı ilave edip kızdırdıktan sonra patlıcanları arkalı önlü kızartıyoruz. Yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine çıkarıyoruz.
Patlıcanların arasına tavukları koyarak rulo şeklinde, çok sıkı olomadan sarıyoruz. Domates dilimleri ile yeşil biberide üstüne yerleştirdikten sonra kürdan ile tutturup tepsimize diziyoruz.
Bir kaseye 1 yemek kaşığı domates salçasını  su ile sulandırıp tepsimizin her tarafına dökerek fırın tepsisine diziyoruz. Palıcanlar ve tavuk eti piştiği için orta ısılı fırında 10 dakika kadar pişriyoru. Fırında daha fazla kalırsa sertleşir. Ona dikat ediyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder