Sayfalar

24 Eylül 2012 Pazartesi

Tavada Levrek Buğulama:

Balığı ailece çok seviyoruz. Ama haftada bir kez tüketebiliyoruz. Genelikle hafta sonunun bir günü balık günü yaptık. Şimdi balığın tam mevsimi. Pazarlarda ve balıkçı tezgahlarında bolca bulabiliyoruz. Bunu değerlendirelim dedik ve açılışı levrek buğulama ile yaptık. Balık sevenlere kolay ve lezzetli bir balık tarifi. Afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler:
2 tane levrek
2 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 tane defne yaprağı
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Balıkları ayıklayıp yıkıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Teflon tavanın dibine doğradığımız soğanların bir kısmını yerleştirip, üzerine levrekleri diziyoruz. Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyıyoruz. Limonu halka şeklinde dilimler halinde keserek hazırlıyoruz. Soğanların kalan kısmını, maydanozu üzerlerine yayıyoruz. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdiriyoruz. Zeytinyağı ve bir kahve fincanı su ve defne yaprağını ilave edip, tavanın ağzını bir folyo ile kapatıyoruz. Üzerine bıçak yardımıyla bir delik açarak tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder