Sayfalar

27 Eylül 2012 Perşembe

Kışlık Biberli Domates Sosu:

Sonbahar mevsimi kendini hissettirmeye başladığında bende her hanım gibi kış hazırlıklarına başladım. Turşu, reçel derken sıra domates sosuna geldi. Aslında marketlerde her türlü ürün olmasına insanın kendisinin yapması daha güzel oluyor. Hem yaparken zevk alıyorum, hem de taze ve katkısız olduğu için seviniyorum. Siz hala yapmadıysanız buyrun birlikte yapalım. Şimdiden kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler:
4 kilo sivri domates
1 kilo sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3-5 tane cam kavanoz.

Hazırlanışı:
Cam kavanozları ve kapaklarını suda kaynatarak sterilize ediyoruz. Biberlerin sapları ayıklayıp, küçük küçük doğruyoruz. Diğer bir yandan iyice yıkadığımız domateslerin kabuklarını daha rahat soymak için bir tencerede kaynattığımız suyun içinde 2-3 dakika kadar tutup, çıkarıyoruz. Göreceksiniz ki çok rahat soyulacaktır. Bu yöntemle domateslerin kabuklarını soyuyoruz. Yağı büyük bir tencerede ısıtıp biberleri ekleyip, 1-2 dakika pişiriyoruz. Ardından domatesleri ekleyerek 1 tatlı kaşığı tuz ilavesiyle suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ateşten indirir indirmez sos sıcakken kavanozlara paylaştırıp kapağını sıkıca kapatarak vakumlanması için ters çeviriyoruz. Yerini hiç değiştirmeden bir gün ters şekilde bekletiyoruz. Serin bir yerde takip ederek bekletiyoruz.  Kışın soğuk günlerinde afiyetle gerek yemek, makarna, köfte sosu olarak kullandığımız gibi üzerine yumurta kırarak menemen de yaparak kullanabiliriz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder