Sayfalar

7 Eylül 2012 Cuma

Bulgurlu Kabak Yemeği:


Gerekli Malzemeler:
5 tane kabak
1 orta boy kuru soğan
2 tane olgun domates
1 fincan pilavlık bulgur
2 çay bardağı su
5-6 sap dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz



Hazırlanışı:
Kuru soğanı yemeklik kuşbaşı doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.  Domateslerin de kabuklarını soyarak kavrulan soğana ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kabuklarını soyduğumuz  kabakları küp küp doğrayarak ilave ediyoruz. 2 çay bardağı su ilavesi  ile bulguru ve tuzu  istenilen miktarda ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca altı kısarak kabaklar yumuşayıp bulgurlar şişene kadar pişiriyoruz. Su miktarı az gelirse ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra üzerine taze kıyılmış dereotu ve arzuya göre yoğurtla servis ediyoruz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder