Sayfalar

27 Eylül 2012 Perşembe

Çilekli Tart:

 
 


Gerekli Malzemeler:
Tart hamuru için:
150 gr. yumuşak margarin
1 yumurta
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1paket kabartma tozu

Muhallebi için:
yarım kilo süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
vanilya
bir paket çilekli puding

Hazırlanışı:
Tart hamurunu hazırlarken margarinin oda sıcaklığında yumuşak olmasına dikkat ediyoruz.  Tüm malzemeleri birleştirip, yoğuruyoruz. Yağladığımız tart kalıplarına yerleştiriyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Bir tencerede muhallaebi için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıp, orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. Pişen tart hamurlarını kalıplarından çıkarıp üst kısımına hafif ılınan muhallebiyi bolca sürüyoruz.
Bir paket çilekli pudingi tarfine göre pişirip, soğuduktan sonra üzerine sürüyoruz.
Bu mevsimde çilek bulunmadığı için ben çilekli puding kullandım. Eğer mevsiminde yapılırsa çilekle daha lezzetli olur. Üzerini çikolata sosu ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder