Sayfalar

24 Eylül 2012 Pazartesi

Edirne'nin Meşhur Kavala Kurabiyesi:

İnsan Trakyalı olur da Edirne'nin meşhur Kavala kurabiyesini hiç denemez mi? diye düşünürken Edirne'de yaşayan arkadaşımdan şimdi vereceğim tarifi aldım. Denedim çok güzel oldu. Denenmiş ve güzel olan bir tarif. Biz çok sevdik. Bademli çıtır çıtır oldu. Denemek isteyenlere kolay gelsin.


Gerekli Malzemeler:
yarım su bardağı file badem
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
bir paket pudra şekeri
yarım paket vanilya
bir yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:
Un ve bademi bir tavada kokusu çıkana sürekli karıştırılarak kadar kavruyoruz. Rengi dönünce ateşten alıp,  bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra,  3 yemek  kaşığı pudra şekeri, kabartma tozu, 3yemek kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağı, vanilya ve yumurtanın beyazını ilave ediyoruz. Hamuru iyice yoğruyoruz.Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ediyoruz. Hamur çok yumuşak olmursa  un ilave ederek kıvamı ayarlıyoruz.
Elde ettiğimiz ve kıvamı iyi olan hamurdan, ay şeklindeki kalıplardan, çok büyük olmayan kurabiye hamurları kesiyoruz. Bu ay şekli kurabiyenin geleneksel şeklidir. Arzu edilirse farklı şekillerde kalıplarda kullanılır. 
Fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış bir fırında orta sıcaklıkta 150-180 derecede pişiriyoruz.  Bir kenara alıp hafif ılınmasını sağlıyoruz. Ilınan kurabiyelerin üzerine ve altına bolca pudra şekeri serpiyoruz. Çayın yanıda ailemize ve misafirlerimize servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder