26 Eylül 2010 Pazar
Zeytinyağlı Taze Fasulye;
Gerekli malzemeler;
1 kilo çalı fasulyesi
2 tane orta boy kuru soğan
2 tane olgun domates
2 diş sarımsak
2 tane kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
Çalı fasulye kılçıkları varsa kenarından alınarak temizlenir. Çalı fasulyesi geniş bir fasulye olduğu için diklemesine ortadan ikiye bölünür. Bol su ile yıkanır. Tencereye soğanları ve 2 diş sarımsağı doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Üzerine fasulyeyi ve kabuklarını soyduğumuz küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Fasulye su salacağı için su eklemiyor kesme şekeride ilave ediyoruz. Kısık ateşte fasulyeler pişince ateşin altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Zeytinyağlı yemekler bir gün önceden pişirilirse ve daha sonra servis yapılırsa daha lezzetli olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder