Sayfalar

12 Eylül 2010 Pazar

Ayran Aşı Çorbası

Gerekli Malzemeler;  4 Kişilik
1,5 su bardağı aşurelik buğday (dövme)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase yoğurt (süzme)
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,pulbiber, nane



Hazırlanışı:

Akşamdan ıslattığımız 1,5 su bardağı aşurelik buğdayı ve 1 su bardağı nohutu ayrı ayrı tencerelerde haşlıyoruz.
Haşlanan nohut ve buğdayı aynı tencerenin içine alıyoruz.
Birlikte kaynarken ayrı bir kapta 1 kase yoğurdu (süzme) su ile sulandırıyoruz.
Kaynamakta olan tencerenin içine yavaş yavaş dökerken hızlıca karıştırıyoruz.Bu sırada tuzunu ilave ediyoruz. 5 dakika sonra çorbanın altını söndürüyoruz.
Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine naneyi ve pulbiberi ekleyip hafif kızdırdıktan sonra çorbaya ekliyoruz. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun

Bu çorbayı sıcak servis edebildiğiniz gibi soğuk olarak da servis edebilirsiniz. Tek farkı üzerine yağ sosunun katılmayıp; aynı malzemelerin bir servis kasesinde soğuk olarak karıştırılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder