Gerekli malzemeler; 4 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı nohut
100 gram dana kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 tane orta boy olgun domates
1 tane çarliston biber
tuz, karabiber, kuru nane, pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı,
2 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ilave ediyoruz. Kavrulan kıymanın üzerine sırasıyla kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış domates ve çarliston biberi, ayıklanmış ve iyice yıkanmış 2 su bardağı bulguru, tuz, karabiber, kuru nane ve pulbiberi ilave ediyoruz. İyice kavuruyoruz.
Kavurduğumuz malzemelerin üzerine 4 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Burada sizlere bir püf naktası vermek istiyorum. Bulgur pilavına aslında bire birbuçuk ölçü su konulur. Fakat burada nohut kullandığımız için suyu bire iki şeklinde kullanıyoruz. Nohut her ne kadar haşlanmış olsa da su çekiyor.
Su kaynamaya başladığında geceden suya koyduğumuz,sabah haşladığımız nohutu ilave edip önce hızlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Demlenmesini bekleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder