Gerekli malzemeler; 4 kişilik
1kg kuşbaşı tavuk eti (göğüs ve kalçadan)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber,
reyhan ve köri
Beşamel sosu için;
yarım kilo az yağlı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup ısıtıyoruz. Isınan yağın içine yıkadığımız tavuk etini ilave ederek karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Tavuk suyunu salıp çektikten sonra içine tuz ve karabiberi ilave edip ateşten alıyoruz.
Ayrı bir tencerede beşamel sosunu hazırlamak için 1 yemek kaşığı tereyağında unu hafifçe sarartıyoruz. Ardından sütünü yavaş yavaş hızlıca karıştırarak ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelince beşamel sos pişmiş demektir. Bu sırada beşamel sosun içine reyhan ve köriyi isteğe göre az veya çok ekliyoruz.Karıştırdığımızda macun gibi bir kıvam aldığını görünce ateşin altını kapatıyoruz.
Daha önceden pişirdiğimiz tavuğu beşamel sosun içine ekliyoruz. Kısık ateşte 10-15 dakika arada bir karışturarak bir tavanın içinde harmanlıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder