Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
4-5 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı;
Kabuklarını soymadan yapacağımız için patatesleri temiz bir fırça yardımıyla üzerlerinde hiç toprak kalmayacak şekilde bol su ile defalarca yıkıyoruz. İyice yıkadığımız patatesleri elma dilimler şekilde biraz kalınca kesiyoruz. Büyükçe bir kabın içerisinde tuz, karabiber, pulbiber ve sıvıyağ ile patatesleri harmanlıyoruz. Patateslerin baharatlaiyice karışması için 10 dakika kadar bekletiyoruz. Daha önceden ısıttığımız 150-180 derecelik fırında patatesler önce yumuşayıp daha sonra üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Servis tabağına alıp ikram edilir. Afiyet olsun.
Not;Fırında elma dilimli patates tuz, karabiber ve pulbiberle harmanlanıp sıvıyağda kızartıladabilinir.Ama patatesler çok yağ çekeceği için çok sağlıklı olmayacaktır. Tercihi size bırakıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder