Sayfalar

23 Eylül 2010 Perşembe

Kremalı Patates;

Gerekli malzemeler; 4-5 kişilik
4 tane patates
2 kutu krema
rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
tuz, karabiber, pulbiber


Hazırlanışı;
Patatesleri soyup çok ince yada çok kalın olmamak şartı ile yuvarlak olarak kesiyoruz.Patatesleri ayrı bir kapta tuz, karabiber ve pulbiber ile güzelce karıştırıyoruz. Fırın tepsisine koyduktan sonra 2 kutu kremayı 1 çay bardağı süt ile sıvı hale getiriyoruz. Fırın tepsisinin içindeki patateslerin üzerine döküp 150-180 derecelik fırında üzeri kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tamamıyla kızarmasını bekliyoruz. Kızarınca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder