Sayfalar

22 Eylül 2010 Çarşamba

Dil Peynirli İrmik Helvası;


Gerekli malzemeler 8- kişilik
125 gram tereyağı
1 paket dil peyniri
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un 
1 çay bardağı dolmalık fıstık
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su 1 su bardağı süt

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak uygun bir kapta 3 su bardağı toz şekeri, 2 su bardağı suyu ve 1 su bardağı sütü iyice karışrıp şekeri eritiyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.
Ayrıca  dil peynirini ince ince didikliyoruz ki sonra kullanılmak üzere hazır bulunsun diye.
Tencerede 125 gram tereyağını eritip içine 1 çay bardağı dolmalık fıstığı ilave ediyoruz. Bir iki kez çevirdikten sonra içine irmik ve ununu da ekleyip sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Dolmalık fıstık kahverengi olmaya başladığında irmik kavrulmuş demektir. Kavrulan irmiğin üzerine hazırladığımız şekerli suyu ekleyip bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. İrmik suyunu çekip göz göz olunca didiklediğimiz dil peyniri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşin altını söndürüyoruz. 
10-15 dakika demlenmesini bekleyip ılık olarak servis yapabiliriz.
Bu tatlı ılık olarak yenildiği  gibi soğuk olarakta yenilebilir. Ama peynirin daha çok hissedilmesi ve uzaması için sıcağa yakın olarak servis yapılmasını tercih ediyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder