Gerekli malzemeler;
2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
tuz, karabiber ve kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Köftesi için;
200-250 gram yağsız dana kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
tuz, kimyon, karabiber ve pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı;
Akşamdan ıslatılmış 2 su bardağı dövme ve 1 su bardağı nohutu ayrı tencerelerde haşlıyoruz. Haşlama işleminden sonra nohut ve dövmeyi aynı tencereye alıyoruz. Ayrı bir kabın içinde yoğurdun içine 1 yemek kaşığı unu ilave edip iyice çırparken bir yandan da su ilave ediyoruz. Sulandırdığımız yoğurdu dövme ve nohudun içine katıp karıştırıyoruz. Bu sırada tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
Ayrı bir yerde kıymayı, ufalanmış ekmek içini, tuz, kimyon, karabiber ve pulbiberi karıştırarak köfte hazırlıyoruz. Hazırladığımız köftelerden fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekiller veriyıruz. 2 yemek kaşığı sıvıyağda köfteleri hafif kızartıyoruz. Kızaran köfteleri kaynayan çorbaya ilave ediyoruz. 5-10 dakika sonra 1 yemek kaşığı teryağda pulbiber ve naneyi yakarak çorbaya döküyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder