Gerekli Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı mantı (hazır mantı)
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşık domates salçası
tuz, pulbiber, kurunane
Hazırlanışı:
Akşamdan ıslattılmış 2 su bardağı nohutu, 15 dakika kadar haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede 1 adet ortaboy kurusoğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanın üzerine bir kaşık domates salçası ( biber salçası da tercih edebilirsiniz) ekleyerek karıştırıyoruz. 6 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyerek kaynayıncaya kadar bekliyoruz.
Önceden haşlanmış nohutu ve 1 su bardağı hazır mantıyı tencereye ekliyoruz. Nohutlar zaten önceden pişirilmiş olduğu için mantının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Eğer pişmiş ise; tuzunu ilave ediyoruz. Küçük bir tavada eritilen tereyağının içine pulbiberi ve naneyi ekliyoruz. Yağın kızarmasını bekledikten sonra çorbanın içine ilave edip karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder