Gerekli malzeler; 4 kişilik
1 kilo tavuk baget (kanat veya icik te olabilir)
2 yemek kaşığı yoğurt
1yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber, kekik ve arzu edilen baharatlar
3 diş sarımsak
Hazırlanışı;
Bir kabın içine sırasıyla önce 3 diş dövülmüş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, pulbiber, kekik ve arzu edilen baharatları koyarak karıştırıyoruz.Hazırladığımız karışımın içine tercih ettiğimiz tavukları koyuyoruz. Aromasını iyi alması için en az yarım saat bekletiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tavukların altı ve üstü kızaracak şekilde pişiriyoruz. Yanız servis yapabileceğimiz gibi pilavla da servis yapabiliriz.Afiyet olsun.
Not; Tavuğun derisi yağlı olduğu için ayrıca yağ kullanmıyoruz. Eğer tavuğun derisini soyarsanız kuru olmaması için 1 yemek kaşığı sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder