Sayfalar

15 Eylül 2010 Çarşamba

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı (Ekmek Tatlısı)




Gerekli Malzemeler;
1 tane kuru ekmek kadayıfı
1kg 750 gram su
1,5 kg toz şeker
5 damla limon suyu
kaymak





Hazırlanışı:

Hazır alınan ekmek kadayıfını 40- 45 cm çapında yuvarlak tepsiye 1 kg 750 gram suyu ve 1,5 kg toz şekeri koyup kaynatıyoruz. Kaynayan şerbetin içine ekmek kadayıfını koyuyoruz. Bir kepçe yardımıyla sürekli kaynayan şerbeti kadayıfın üzerine döküyoruz. Ekmek kadayıfı çok sert olduğu için bu işleme ateşi söndürmeden devam ediyoruz. Kadayıfın her tarafı yumuşayınca ateşten indiriyoruz. Soğuduğunda dilimleyerek üzerine kaymak koyarak servis yapıyoruz. afiyet olsun.

Sevgili hanımlar burada size bir püf noktası vermek istiyorum. Her ne kadar hazır kadayıf kullanıldığı için basit bir tatlıymış gibi görünse de; işin sırrı kadayıfın ortasını yuvarlak keserek pişerken sıçramasını engellemektir. Ayrıca bu şekilde keserek her tarafının eşit şekilde pişmesini ve şerbetini çekmesini de sağlamış olacaksınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder