Sayfalar

27 Aralık 2011 Salı

İç Pilavlı Tavuk Dolması:


Gerekli Malzemeler:
1 tane bütün piliç
300 gr pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 adet orta boy soğan
1yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Derin bir tencerede bir yemek kaşığı sıvı yağını kızdırıp, küp küp doğradığımız kuru soğanı  bir süre pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra, fıstık ve bir kaşık tereyağını kavurduğumuz soğanların içerisine ilave ediyoruz.
Temizleyip yıkamış olduğunuz pirinçleri de bu karışıma ekleyerek, kavurmaya devam ediyoruz. Harcın içine son olarak kuş üzümü, tuz ve karabiber ekliyoruz.Kavurma işlemi bittikten sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişme işlemi bittikten sonra yıkadığımız bütün pilicin içini bu karışımla doldurup, bir iple açılmaması için doldurduğumuz yeri dikiyoruz. İçini doldurduğumuz pilicin üzerine tuzlu su sürüyoruz. Pilicin üzerine sürülen tuzlu su hem kızarmasını hem lezzetli olmasını sağlıyor. Bütün işlemleri bitirdikten sonra büyük bir  fırın poşetine koyduktan sonra tepsiye yerleştiriyoruz. 200 C derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında 1,5- 2 saat kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Çok güzel tarifleriniz var.Takibe aldım sizi.Özellikle hardallı tarifler çok ilgimi çekti.

    YanıtlaSil