Sayfalar

5 Ocak 2012 Perşembe

Truffle (Renkli Şekerlemeler):


Gerekli Malzemeler:
 1 paket krema (200 ml.)
400 gr bitter çikolata
40 gr kadar tereyağı
Süslemek İçin;
hindistan cevizi, kakao, pudra şekeri, petibör kırıkları, ceviz kırıkları, antep fıstığı kırıkları



Hazırlanışı:
Ön hazırlkık olarak çikolatayı bir kabın içerisine kırıyoruz. Tereyağını da  başka bir kapta ufak parçalara ayırıyoruz. Kremayı bir tavada kısık ateşte ısıtıyoruz. Kaynamaya başlayınca çikolatalarımızın üzerine döküyoruz. Sonra kaşık yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz En son tereyağımızı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Sonra bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1 gün dolapta bekletiyoruz. (Buzdolabının herhangi bir rafında bekletiyoruz. Buzluğa koymuyoruz.)
Ertesi gün bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alıp, top şekli veriyor ve daha önceden hazırladığımız hindistan cevizi,kakao, bisküvi, fındık, fıstık,ceviz kırıklarına bulayıp, son şeklini veriyoruz. Siz arzu ettiğimiz malzemeye bulayabilirsiniz.
Renkli ve çok lezzetli şekerlemeler elde ediyoruz. Çocukların seveceği bir lezzet. Bence herkesin denemesi lazım. Şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder