Sayfalar

10 Ocak 2012 Salı

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası:

Gerekli Malzemeler:
yarım kilo brüksel lahanası
2 yemek kaşığı sıvıyağı
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarmısak
2 adet orta boy domates
2 adet kesme şeker
yarım limon suyu
tuz

Hazırlanışı:
Brüksel lahanalarının tepesindeki sap kısmını keserek temizliyoruz. Çok sararmış yapraklar varsa onları da temizleyip, bol suyla yıkıyoruz.
Orta boy bir tencereye sıvıyağı koyup,  hafif kızmaya başladığında önce sarmısakları, sonra da çok ince doğradığımız soğanları ekliyoruz. Bir tahta kaşıkla, soğanlar iyice sararıncaya kadar 1-2 dakika kavuruyoruz. Ardından küp küp doğranmış domateslerle beraber brüksel lahanalarını da ilave edip, kesme şekeri, tuz ve limon suyunu da katıp, sebzelerin tam üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle tencerenin kapağını kapatıyoruz.Ortalama pişme süresi; yemek kaynamaya başladıktan 10-12 dakika kadardır. Daha sonra ocağın altı kapatıp, tencereden çıkarmadan yemeğin iyice soğumasını bekleyip, daha sonra servis tabağına yerleştiyoruz. Çok ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servise ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder