Sayfalar

10 Ocak 2012 Salı

Böğürtlen Soslu Limonlu Cheesecake:

Şimdi sizlere tarifini vereceğim böğürtlen soslu limonlu cheesecake kızım Melis'in  tarifidir. Cheesecakeki ailece çok seviyoruz. Ama ben bir kaç kez denememe rağmen başarılı olamadım. Melis'in çok güzel yaptığını keşfettiğimizden bu yana artık evde kimin canı cheesecake çekerse  hemen Melis'in peşine takılıyor. Melis'çiğim ellerine sağlık kızım. İyiki varsın, iyiki bize böyle güzel lezzetleri tattırıyorsun. Kardeşin, baban ve ben sana teşekkür ediyoruz.
Gerekli Malzemeler:
1 paket burçak bisküvi
50 gr margarin
1paket labne
3 adet yumurta
1 paket krema
yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon rendesi

Sosu İçin:
1 paket böğürtlen sosu
2 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Burçak bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. 50 gr margarini eritip, bisküvilerin üzerine ekleyerek karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz. Bastırarak kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayıyoruz. Kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.
Diğer hazırlıklara başlıyoruz. Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alıp ,şeker ile karıştırıyoruz.
Kremayı ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz.Yumurtaları tek tek kırarak tekrar karıştırıyoruz.
Un,vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip, buzdolabından kalıbı alarak  karışımı üzerine döküyoruz.
Üzerindeki hava kabarcıkları gidinceye kadar karışımı kaşıkla düzeltip, 160 derece fırına koyup kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırını söndürdükten sonra fırın soğuyana kadar kapağını açmamaya dikkat ediyoruz. Üzeri hafif pembeleşince fırını kapatıyoruz. Ama fırından çıkarmıyoruz ki içerisindeki ısı ile pişmeye devam ediyor.
Ayrı bir tencerede böğürtlen sosunu  üzerindeki tarife göre pişiriyoruz. Kıvama gelince  ocağı söndürüyoruz. Soğuması için bir kenara alıp, bekliyoruz. Cheesecake 1 gece mutlaka buzdolabında dinlendiriyoruz ki daha lezzetli olsun diye. Ertesi gün sosunu ilave ettikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder