Sayfalar

7 Aralık 2011 Çarşamba

Güveçte Soslu Levrek:

Gerekli Malzemeler:
1 tane levrek
1 tane kuru soğan
1 tane olgun domates
1 tane sivri biber
3-4 tane defne yaprağı
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım limon suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak levreği temizleyip, iyice yıkandıktan sonra içine ve dışına tuz ve karabiber sürerek bir kenarda bekletiyoruz. Bir yandan da kuru soğanı ince halkalar halinde dilimleyerek yağladığımız güvecin dibine diziyoruz. Domates, sivri biber ve sarımsakları minik minik doğrayıp, soğanın üzerine yerleştiriyoruz. Defne yaprağının yarısını sosun üzerine koyup, en üste de balığı yerleştiriyoruz. Balığın üzerine kalan defne yaprağını koyup yarım limon suyunu sıkıyoruz. Hazırladığımız levreği aliminyum folya ile sararak 180-200 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Yarım saatin sonunda aliminyum folyoyu açarak kızarmasını bekliyoruz. Üzeri kızarınca fazla kurumadan fırından çıkarıyoruz. Güzel bir mevsim salatasıyla sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder