Sayfalar

6 Aralık 2011 Salı

Portakallı Kek:

Gerekli Malzemeler:
3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı buğday nişastası
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
portakal kabuğu rendesi
alabildiği kadar un

Hazırlanışı:
Geniş bir kabın içine önce yumurta ve toz şekeri beyaz bir hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Sırasıyla süt, yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu ilave edip, iyice çırpıyoruz. (Kekin iyi kabarması için ununu eleyerek ilave ediyoruz.) Kek istediğimiz kıvama gelince yağlayıp unladığımız kek kalıbına yada bir fırın tepsisine döküp, önceden ısıttığımız 150-160 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca çay veya kahvenin yanında servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder