Sayfalar

7 Aralık 2011 Çarşamba

Hardallı Patlıcan Kızartması:

Gerekli Malzemeler:
2- 3 tane hardallı patlıcan
un
sıvıyağ

Hazırlanışı:
Yaz mevsiminde hazırladığımız hardallı patlıcanları kavanozdan çıkartıp  fazla tuz ve hardalı gidene kadar iyice yıkıyoruz. ( Hardallı patlıcanın tarifini yemek bloğumdaki turşular bölümünden hardallı patlıcan turşusuna bakarak hazırlayabilirsiniz.) Patlıcanları diklemesine büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölerek, una bulayıp kızgın yağda arkasını ve  önünü kızartıyoruz. Çıtır çıtır ve hardalın verdiği lezzetle ekşili bir patlıcan kızartması olacaktır. Ailenize ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis yapacağınız lezzetli bir yemek oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder