Sayfalar

6 Aralık 2011 Salı

Mantar Kurabiye:

Gerekli Malzemeler:
1 tane yumurta
400 gr buğday nişastası
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket margarin
üzerine pudra şekeri
kakao

Hazırlanışı:
Yağ, yumurta ve toz şekeri  iyice karıştırıp, un ve nişasta ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe kapağı ile hamur üstüne bastırıarak mantar şekli vererek yağladığımız tepsiye diziyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri sıcak sıcak pudra şekerine batırıyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Yağ, yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırırsak  kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve  ağızda dağılır. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Nefis bir tarif. Beğeneceğinize eminim. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. bu kurabıye yurtta aksamları sıcak çayın yanında ağzımı tatlandırandır. o kadar çok beğendığım ankaraya kadar bavulumda götürüp çoğu akşam çayın yanında yadım. ellerine sağlık anne çk güzel olmuşş. :)

    YanıtlaSil