Sayfalar

7 Aralık 2011 Çarşamba

Hardallı Patlıcan Turşusu:

Hardal genellikle Trakya Bölgesinde çok kullanılır. Sevilen bir baharat olduğu için çok yerde kullanılır. Özellikle patlıcana çok yakışıyor. Hardallı patlıcan turşusu ve patlıcan kızartması çocukluğumdan beri severek yediğim lezzetlerdir. Eğer sizlerde değişik lezzetler tatmayı seviyorum diyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Her damak zevkine uyduğuna inanıyorum. Yapmanız halinde mönünüze ekleyeceğinize eminim. Denemek isteyenlere kolay gelsin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Gerekli Malzemeler:
1 kilo orta büyüklükte patlıcan
1 fincan toz hardal
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi

Hazırlanışı:
patlıcanların saplarını kesip, tepesine dokunmadan temizleyip, bol suda yıkıyoruz. Büyükçe bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine temizlediğimiz patlıcanları atıp, 5 dakika kadar haşlayıp, fazla yumuşamadan çıkarıyoruz. Soğuyan patlıcanların ortasını yararak, ayrı bir yerde birbirine karıştırdığımız hardal ve tuzu patlıcanların içine dolduruyoruz. Temiz bir cam kavanoza patlıcanları diziyoruz. Kaya tuzunu sirkenin içinde eritip, patlıcanların üzerine döküp, ağzını sıkıca kapatıyoruz. 15- 20 gün sonra çıkarıp turşu olarak yada kızartarak yiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder