Sayfalar

27 Aralık 2011 Salı

Böğürtlen Reçeli:

Gerekli Malzemeler:
1kg.böğürtlen
750gr.toz şeker
2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Böğürtlenleri ezmeden dikkatlice saplarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzülmeye bırakıyoruz.Süzülen böğürtlenleri pişirme tenceresine alıp, üzerine 750 gramlık toz şekeri ilave edip bir gece şekerde bekletiyoruz.
Ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişiryoruz. Üzerinde köpük olmaması için 1 tatlı kaşığı margarin ilave ediyoruz.  (Reçel yaparken genellikle üzerinde beyaz beyaz köpükler oluşur. Bu köpüklerin olmaması için 1 tatlı kaşığı margarin  ekleyip kaynatıyoruz. Bu durumda kesinlikle köpük olmadığını göreceksiniz.Denemenizi tavsiye ederim.) Aateşten indirmeden 2-3 damla limon suyu ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra ateşi söndürüyoruz. ılınana kadar bekleyip, kavanozlara dolduruyoruz. İyice soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin bir yerde bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder