Sayfalar

15 Kasım 2011 Salı

Ispanak Çorbası:

Gerekli Malzemeler:
yarım kilo ıspanak
yarım çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane küçük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, pul biber
su

Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp irice doğruyoruz. Bir tencerede soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp, pembeleşene kadar yağda kavurup, salçayı ve tuzu ekliyoruz. Ispanakları soğanla 3- 5 dakika  kadar kavurup, üzerine su ekleyerek  pirinci koyuyoruz. Ispanak ve pirinç yumuşayınca yani piştiğine emin olduğumuzda ateşin altını söndürüyoruz.Ilınmasının ardından blendırdan geçirerek istediğimiz kıvama gelince sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 Not: İstenirse ayran kıvamına getirilmiş yoğurt veya 2-3 yemek kaşığı taze krema da eklenilebilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder