Sayfalar

15 Kasım 2011 Salı

Fıstıklı Tel Kadayıf:

Gerekli Malzemeler:
yarım kilo çiğ tel kadayıf
250 gr tereyağı veya margarin
250 gr Antepfıstığı

Şerbeti için:
750 gr şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu

Hazırlanışı:
Çiğ kadayıfı önce elimizle iyice ufalayıp dağıtıyoruz. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar.) Pişireceğimiz tepsinin her tarafını ve kenarlarını iyice yağlıyoruz.
Kadayıfı ikiye ayırıp,  yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtıyoruz. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığımız kadayıfı iyice bastırıyoruz. Daha önceden öğüttüğümüz fıstığın hepsini kadayıfın üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatıp, boş bir tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına koyuyoruz. Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbeti hazırlarken, bir tencerede 750 gram tozşekeri 4 su bardağı soğuk suda karıştırarak tamamen eritiyoruz. Sonra kaynatıp,  istediğimiz kıvama gelince indirmeden yarım limon suyu sıkarak şerbetin şekerlenmemesini sağlıyoruz.
Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğumuz şerbeti eşit şekilde döküyoruz. Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder