Sayfalar

24 Kasım 2011 Perşembe

Fıstıklı Hindistan Cevizi Topları:

Gerekli Malzemeler:
3-4 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt tozu
3,5 su bardağı şeker
200 ml krema
toz antep fıstığı

Hazırlanışı:
Genişçe bir kabın içine sırasıyla Hindistan cevizini üzerine süt tozu, şeker ve kremayı ekleyip yoğuruyoruz. Karışımın bir kısmını ayırıp, arzu ettiğimiz kadar toz antep fıstığı ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine buladıktan sonra tabağa dizip, buzdolabında bekletiyoruz. Önce gözümüze yumuşakmış gibi görünseler de buz dolabında sertleşiyorlar. Dolaptan çıkarınca servis tabağına alıp sunum yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder