Sayfalar

24 Kasım 2011 Perşembe

Edirne Ciğeri:


Gerekli Malzemeler:
yarım kilo dana ciğeri un
sıvı yağ
tuz
kurutulmuş  biber

Hazırlanışı:
Ciğeri alırken öncelikle 1 yaşında dana ciğeri olmasına dikkat ediyoruz. Ciğeri hazırlarken, öncelikle  zarını düz bir ekmek  tahtasının üzerinde temizleyip, 6-7 cmlik eşit parçalara bölüyoruz. Daha sonra doğrama işlemine geçilerek, dikey ve yatay olarak yaprak şeklinde parçalara ayırıyoruz. Kesme işleminin ardından bir süzgeç yardımıyla kanını temizlemek için bol su ile yıkıyoruz. Ciğerde tekrar kan olmasını önlemek için tuz serpip iyice karıştırarak 20 dakika kadar buzdolabında kanının tam olarak temizlenmesi için bekletiyoruz.
Ciğerleri alüminyum tavada kızartıyoruz. Tavaya bolca yağ koyup kızmasını beklerken, bir yandan da ciğerleri una iyice buluyoruz. Çok kızgın olan yağa ciğerleri atıp sürekli karıştırarak iyice kızartıp delikli bir kepçe ile çıkarıp yağını süzdürüyoruz. Servis yaparken daha önceden kurutulmuş yeşil biberleri kızartıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder