Sayfalar

22 Kasım 2011 Salı

Haşhaşlı Pasta:

Gerekli Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Süslemek İçin:
mevsim meyvaları yada fındık, fıstık


Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri sırasıyla yumurta, haşhaş, un, toz şeker, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyayı bir araya katarak, blendırla iyice çırpıyoruz. Daha önceden yağladığımız fırın tepsisine karışımı döküp 150 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kek pişerken bir yandan da bir tencerede 2 su bardağı toz şekeri ve suyu karıştırıp şerbeti hazırlıyoruz. 
Ayrı bir yerde 1 su bardağı soğuk sütte bir paket krem şantiyi çırparak hazırlıyoruz.
Kek piştikten sonra hafif ılınmasını bekliyoruz. Kek ve şerbet ikiside ılınınca şerbeti kekin üzerine döküyoruz. Kek şerbetin hepsini çekecektir. 3-4b saat gibi iyice soğuyunca kekimizin üzerine krem şantiyi sürerek, üzerini arzuya göre mevsim meyvalarıyla veya fındık, fıstık, ceviz, badem ile süslüyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem çok lezzetli hem de çok hafif bir pasta oluyor. Bir gün önceden yapılıp servis edilirse daha güzel oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder