Sayfalar

24 Kasım 2011 Perşembe

Beyaz Çikolatalı Profiterol:

Gerekli malzemeler
Hamuru İçin:
100 gr margarin
1 su bardağı su
1 buçuk su bardağı un
4 yumurta

Kreması İçin:
1 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 buçuk çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
50 gr margarin

Sosu İçin:
100 grbeyaz çikolata
veya beyaz çikolata sosu

Hazırlanışı:
Öncelikle krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpıyoruz. Derin bir tavada margarini eritip,  kremalı karışımı ekliyoruz. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakıyoruz.
Diğer yandan profiterol hamurunu hazırlamak için  margarini geniş bir tencerede eritip, suyu ilave ederek bir taşım kaynatıyoruz. Unu ilave edip çırpma teli sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişiriyoruz. Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz. Önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirip, soğutuyoruz.
Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurup, servis tabağına alıp, üzerine benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatayı veya beyaz çikolata sosunu gezdiriyoruz.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder