Gerekli malzemeler;
1 adet küçük boy kırmızı lahana
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı mayonez
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
tuz
Hazırlanışı;
Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp, ortasındaki sert kısmı atıyoruz. Kıyılmış lahanaları bir tencereye alıp, az tuz ve sirke ile ovuyoruz. Biraz diri ama kolay yenebilecek kadar yumuşayıncaya kadar ovup,yarım saat kadar bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzüyoruz. Ayrı bir yerde yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz.Süzülmüş lahanalarıı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kıvamını, yoğurt veya mayonez miktarını artırıp, azaltarak ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder